top of page

Sorozatajånló: A semmi közepén

A semmi közepĂ©n, CsalĂĄdom Ă©s egyĂ©b emberfajtĂĄk, AnyĂĄm borogass
 MindhĂĄrom cĂ­m mögött egy Ă©s ugyanaz a sorozat lapul: sorozat egy nem tökĂ©letes csalĂĄdrĂłl, akik se nem gazdagok, se nem szuperokosak, se nem összetartĂłk. De ha jobban belegondolunk, lĂ©tezik valĂłjĂĄban olyan, hogy tökĂ©letes csalĂĄd? Biztos, hogy az imĂ©nt felsorolt tĂ­pusĂș famĂ­liĂĄk olyan tökĂ©letesek? Nem lehet, hogy Ƒk is ugyanolyan fĂĄradtak Ă©s lustĂĄk, mint a fƑszereplƑink? Az emberek gyakran szeretik mutogatni, kirakatba tenni azt, hogy nekik most Ă©ppen valamiĂ©rt milyen jĂł, de vajon a szĂ­nfalak mögött is mindig minden ugyanolyan klafa? El kellene gondolkodnunk azon, hogy talĂĄn azok a csalĂĄdok, akik nem akarnak mindig Ă©s mindenĂŒtt mindenkinek megfelelni, talĂĄn nem rosszabbak nĂĄlunk, inkĂĄbb csak kevĂ©sbĂ© ĂĄlszentek, mert nincs mibƑl ĂĄlarcot Ă©pĂ­teniĂŒk. Nos, lĂĄssuk a Heck csalĂĄd tagjait:


Egy szemtelen tinĂ©dzserfiĂș, aki azt hiszi, mindent tud, de közben 19 Ă©vesen jön rĂĄ, hogy a Mona Lisa nem "Moha Lisa". TulajdonkĂ©ppen egy dologhoz Ă©rt: a focihoz, csakhogy Ă©lsportolĂł nem akar lenni, focibĂłl pedig nem lehet lediplomĂĄzni. Ɛt azonban ez nem zavarja, sƑt, Ƒt maximum az zavarnĂĄ, ha nem jönne neki össze egy dögös muff.


Egy kistinĂ©dzser lĂĄny, akinek soha semmi sem sikerĂŒl, mĂ©gis örök optimista marad. A poszterekĂ©rt rajongĂł lĂĄny mindennĂ©l jobban szereti szĂŒleit Ă©s a kis barĂĄti körĂ©t az iskolĂĄban. A sportokban is kiprĂłbĂĄlta magĂĄt, bĂĄr nem tĂșl sok sikerrel, de Ƒt semmi sem töri le. Sajnos a fiĂșk terĂ©n sem tĂșl sikeres, hiszen elsƑ barĂĄtja nem is az, mint akit annak hisz. TestvĂ©reivel sokat veszekszik, egyedĂŒli lĂĄnykĂ©nt nehĂ©z a sorsa, fƑleg ha anyukĂĄja nincs otthon. A sok csalĂłdĂĄs, amin keresztĂŒlment, soha nem törte le a lelkesedĂ©sĂ©t, Ă©s emiatt egy csodĂĄs Ă©s jĂłl kidolgozott karakter lett.


Egy kisfiĂș, aki semmi mĂĄst nem akar, csak nyugodtan olvasni a szobĂĄjĂĄban, lehetƑleg egĂ©sz nap. Neki Ă©pp elĂ©g izgalmat nyĂșjtanak a könyvek, nem kell mĂ©g mellĂ©jĂŒk barĂĄt vagy bĂĄrmi effĂ©le. PechjĂ©re ezt azonban nem Ă©rtik meg se a szĂŒlei, se a testvĂ©rei, sem pedig az iskolĂĄja. Emiatt kĂŒlön, fura gyerekek szĂĄmĂĄra fenntartott csoportban kell tanulnia, pedig ha esĂ©lyt adnĂĄnak neki, lĂĄtnĂĄk, hogy mĂ©g a normĂĄlis gyerekeket is simĂĄn lekörözi a tanulĂĄsban. A csalĂĄdja aggĂłdik, hogy soha nem fog elköltözni a hĂĄzukbĂłl, pedig kĂ©sƑbb neki lesz legelƑször tartĂłs pĂĄrkapcsolata.


Egy ĂĄllandĂłan fĂĄradt apa, akinek ami a szĂ­vĂ©n, az a szĂĄjĂĄn. LĂĄnyĂĄt gyakran bĂĄntja meg az ĂĄltala fel nem ismert lekicsinylƑ megjegyzĂ©seivel, ĂĄm a lĂĄny mĂ©gis rajongĂĄsig imĂĄdja Ƒt (bĂĄrcsak az Ă©desapa is Ă­gy Ă©rezne irĂĄnta). Szereti a sportokat, de nagyobbik fia mĂĄr nem tartja Ƒt elĂ©g jĂł tĂĄrsasĂĄgnak, a kisebbik pedig mĂ©g azt sem tudja, hogy mit jelent a touch down, Ă­gy az otthon töltött idƑ nagy rĂ©szĂ©ben nem beszĂ©lget senkivel, csak ĂŒl a kanapĂ©n, Ă©s a tĂ©vĂ©t bĂĄmulja. (Apja, a nagypapa egy remete, szĂłval jobban tennĂ©, ha eljĂĄrna valahova, pl. közös meccsnĂ©zĂ©sre, ha nem akar 70 Ă©ves korĂĄban egy cukorautomatĂĄkkal Ă©s mindenfĂ©le egyĂ©b kacatokkal teli hĂĄzban lakni, vagyis az örege sorsĂĄra jutni.)


Ha ezek a karakterek mĂ©g nem tƱnnek neked elĂ©g izgalmasnak, akkor ne aggĂłdj, Ƒk mĂ©g nem az egĂ©sz kollekciĂł. Ugyanis lehet, hogy a semmi közepĂ©n laknak, de azĂ©rt mĂ©g nekik is vannak szomszĂ©djaik Ă©s jĂł ismerƑseik. A szembeszomszĂ©dok, egyben a legjobb barĂĄtaik, pont az ellenkezƑi mindazoknak, amit az elƑzƑkben Ă­rtunk. Mindig szerencsĂ©sek Ă©s tökĂ©letesek, mind a gyereknevelĂ©sben mind a közös csalĂĄdi Ă©letben. A kedves Ă©s lelkiismeretes csalĂĄdban ugyanĂșgy 3 gyerek van, 1 fiĂș Ă©s 2 lĂĄny. Mindig szĂ­vesen segĂ­tenek a fƑszereplƑinken, bulikon specialitĂĄsuk az almĂĄs pite. Nagyon jĂł kapcsolatban vannak, bĂĄr nĂ©ha megy a versengĂ©s, de ezeken a hullĂĄmvölgyeken kĂ­vĂŒl egy többĂ©-kevĂ©sbĂ© normĂĄlis szomszĂ©di viszonyt ĂĄpolnak.


NorwoodĂ©k is egy kedves Ă©s segĂ­tƑkĂ©sz csalĂĄd, mindig kölcsönadnak HeckĂ©knek, akĂĄrmilyen kerti szerszĂĄmrĂłl is legyen szĂł. Csakhogy HeckĂ©k ĂĄltalĂĄban elfelejtik visszavinni nekik ezeket, de Frankie, a csalĂĄdanya szerint ez nem problĂ©ma, mert NorwoodĂ©k Ășgyis tudjĂĄk, hogyha kölcsönadnak nekik valamit, akkor azt soha nem kapjĂĄk vissza. Ó, hogy kicsoda Frankie? Egy nyĂșzott Ă©s munkĂĄjĂĄba belefĂĄradt anya, akinek minden vĂĄgya, hogy egyszer nyugalomban a kanapĂ©n ĂŒlve chipset ehessen. A munkahelyĂ©n a fƑnöke tĂĄrgynak nĂ©zi Ƒt, Ă©s akĂĄrhogy prĂłbĂĄlkozik, egy autĂłt sem sikerĂŒl eladnia, ennek talĂĄn a gyerekei, talĂĄn sajĂĄtos stĂ­lusa az oka. Az anyagi problĂ©mĂĄikat Mike-kal (a fĂ©rjĂ©vel) prĂłbĂĄljĂĄk megoldani, de a befizetetlen szĂĄmlĂĄk gondja a sorozat vĂ©gĂ©ig velĂŒk marad. A szĂŒleivel jĂłban van, bĂĄr az öregek itt is elĂ©g bonyolult esetek: apukĂĄja folyamatosan beszĂ©l, anyukĂĄja pedig az örök elĂ©gedetlen tĂ­pus. A gyerekekkel is meggyƱlik a baja, mivel mindig akad egy befejezetlen hĂĄzi feladat, egy ki nem töltött papĂ­r vagy egy-egy elfelejtett szĂŒletĂ©snap. De Ă­gy is boldog Ă©s kiteljesedett Ă©letet nyĂșjt a csalĂĄdnak.


a Heck csalĂĄd

És talĂĄn ez az, amiĂ©rt ezt a sorozatot annyira szeretjĂŒk: mert azt sugallja, hogy a boldogsĂĄghoz nem kell gazdagnak Ă©s tökĂ©letesnek lenni. Ha a lĂŒke csalĂĄdnak a szomszĂ©dbĂłl (vagy a tengeren tĂșlrĂłl) ez sikerĂŒl, akkor hĂĄtha nekĂŒnk is menni fog.


AgĂłcs Marcell, 8.A

LĂĄszlĂł Anna, 7.A

57 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page