top of page

Könyvajánló: Six of Crows (Hat varjú)

Az amerikai írónő, Leigh Bardugo története egy másik világban játszódik. Egy olyan világban, ahol üldözik azokat, akik képesek megállítani az emberi szívet, akik képesek a tüzet, a szelet vagy a hullámokat az uralmuk alá hajtani. Ahol az üldözők, akik félik és utálják ezeket az embereket, nem nyugszanak, ameddig nem tisztították meg a világot tőlük. Ahol azok, akik nem a vadászok, és nem is az üldözöttek, akaratlanul is a hajsza részévé válnak.


Ketterdam utcái tele vannak pompával, csodákkal, lehetőségekkel és gazdag emberekkel. Ám ez csak a látszat. Itt ha nem vigyázol, és a rossz emberrel kötsz üzletet, hamar találhatod magad átverve, kirabolva, és az sincs kizárva, hogy meghalsz.


Senki nem tudja ezt jobban, mint Kaz Brekker, Ketterdam legveszélyesebb zárfeltörője és mestertolvaja. Vagy Inej Ghafa, a csendes kém, a „Kísértet”. Vagy esetleg Jesper Fahey, a szerencsejáték-függő mesterlövész. Talán Wylan Van Eck, a zseniális, fiatal vegyész. Vagy talán Nyina Zenyik, az egyik üldözött, aki fel tudja robbantani az emberek szívét – átvitt és szó szerinti értelemben. Esetleg Matthias Helvar, az egyik üldöző, egy edzett katona, aki megfogadta, hogy eltörli Nyina fajtáját.

Egy bűnöző zseni, egy tehetséges kém, egy energikus mesterlövész, egy különlges szökevény, egy elbűvölően veszélyes harcos és egy bosszúszomjas katona.


Mikor ennek a hat – nem is kicsit – különböző embernek együtt kell dolgoznia egy közel lehetetlen betörésen, hamar elszabadulhatnak az indulatok. A látszólag esélytelen, csapatnyi fiatal bűnöző Kaz Brekker vezetésével elindul, hogy megszerezzen egy felbecsülhetetlen értékű foglyot, miközben ezer és ezer halálos veszély fenyegeti őket – többek között saját maguk. Mi rossz történhet ebből, nem igaz?


Egy végtelenül fordulatos, izgalmas, rabul ejtő történet komplex, szerethető karakterekkel. Imádtam minden jelenetét, az elsőtől az utolsó oldalig zseniális volt. Az írónő humoros, izgalmas, helyenként egy kicsit félelmetes stílusa magával fog ragadni.


A Hat varjú egy másik sorozat, az Árnyék és Csont folytatása, de lehet ezzel a könyvvel kezdeni az olvasást. Én is így csináltam, ebben a sorrendben is érthető. Az Árnyék és Csont sorozat formájában már elérhető a Netflixen, Kaz és csapata is láthatóak benne. Hamarosan jön a második évad.



Gabriel Anna, 7. a

82 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page