top of page

Könyvajánló - Kollár Betti: A vonzás törvénye

Serenity édesanyjával egy új városba költözik múltjukat maguk mögött hagyva, új életre vágyva. A költözés miatt új egyetembe kell járnia, ahol azt tervezi, hogy elvegyül a tömegben feltűnés nélkül, egészen a diplomája megszerzéséig. De ez a terv már az első napján meghiúsul, amikor a lány találkozik Ace-szel, a kar egyik legmenőbb tanulójával és szívtiprójával. Sere nem az a lány, aki azonnal odaadja magát a fiúknak, és ez Ace-nek is feltűnik az első pillanatban. Mindkettejük előnyére a lány egy alkut ajánl: Ha a fiú egy hónapig egyetlen másik lánnyal se jön össze, megkaphatja őt. Sere biztos benne, hogy egy olyan fiúba, mint Ace, ő sosem lehet szerelmes, de ahogy telik az egy hónap és egyre több időt töltenek együtt, kezd változni a véleménye. Sosem lehet tudni... Vajon Serenity végül tényleg beleszeret –e Ace-be? Ace pedig kibírja az egy hónapot és nem szegi meg az alkut?


Kollár Betti 2015 óta publikál romantikus regényeket a Wattpad nevű alkalmazáson, ahol A vonzás törvénye c. könyve is 1,8 milliós nézettséggel bír, ezzel az egyik legolvasottabb történetté válva a magyarországi Wattpad felhasználók között. Bár maga az írónő magyar, a történetének szereplői amerikai diákok. Először nekem is különös volt ezzel a tudattal olvasni a könyvet, de pár fejezet után már fel sem tűnt, hiszen nagyon jól ábrázolta mind az amerikai oktatási rendszert, mind a kultúrát.


Mozgalmas cselekményű történet két fiatal felnőtt kibontakozó románcáról, kapcsolatáról és a konfliktusaikról. Serenity személyében egy határozott és erőteljes női karaktert ismerhetünk meg, akire felnézhetünk, Ace karaktere pedig egy titokzatos szépfiút ábrázol. Mint kiderül, összeköti őket a vonzás törvénye.

Ajánlom mindenkinek, aki odavan a romantikus történetekért. Egy igazán mai könyv modern nyelvezettel, találó viccekkel és valós érzelmekkel. A könyv folytatása pedig A vonzás szépsége címmel kapható a könyvesboltokban.


Nágel Hanna, 9. B

58 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page