top of page

Könyvajánló! Alexandra Bracken: Sötét Elmék

Könyvajánló sorozatom második tagjaként egy olyan olvasmányt mutatok be, amelyet 2020 nyarán olvastam még. Véletlenül találtam rá a könyvre, de azóta az egyik kedvencemmé vált.


A történet Ruby Dalyról szól, aki egy titokzatos halálos betegség idején éli gyerekkorát. A túlélő gyerekek természetfeletti képességeket kapnak, amik miatt az emberek félnek tőlük, ezért táborokba küldik őket, ahol színek segítségével a veszélyességük és képességeik szerint sorolják be őket.

Amikor Rubynak sikerül kijutnia a táborból, ahova vitték évekkel ezelőtt, végül véletlenül egy csapat gyerekhez csatlakozik, Liamhez, Charleshez (becenevén Pufihoz) és Suzumehoz (más néven Zuhoz). Sok mindennel kell megharcolniuk útjuk során. Barátsággal és szerelemmel tarkított úton kell végigmenniük céljuk felé, aki nem más, mint a rejtélyes ,,Szökött Srác”, aki reményeik szerint segít nekik majd hazajutni.


Nagyon izgalmas és mozgalmas történet. Ez, mint később megtudtam, egy könyvsorozat első része. Ebből a részből 2018-ban készült egy film is, amit sajnos nem találtam online, így arról nem tudok véleményt mondani.


Nagyon ajánlom ezt a könyvet azoknak a fiatal olvasóknak, akik szeretnek természetfeletti képességekről olvasni lebilincselő történeteket. Együtt lehet izgulni a szereplők sorsáért egy-egy meghökkentő fordulat során, máskor pedig át lehet érezni a kételyeiket, ahogy elszántan menetelnek az ismeretlen felé.


Nágel Hanna, 9.b

66 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page