top of page

Jazz koncert a Zeneakadémián

Olvasóink most egy élménybeszámolót olvashatnak a szerdai jazz koncertről.


A jazzes berkekben igen ismert Urbán Orsolya és Révész Richárd duó több éves közös munka után tavaly kiadta az I Know You Love Me című lemezét, mely hatalmas sikert aratott. A főként a latin jazz vonalat követő kiadás több swing és pop jellegű számmal is kiegészül, ezzel még színesebbé téve azt. Október 3-án pedig az ezen a lemezen felcsendülő és más - a duó számára kedves - számokkal egy koncertet adtak a Zeneakadémián. Nekünk, refis diákoknak lehetőségünk nyílt, hogy Gulyás Orsolya tanárnő vezetésével meghallgassuk ezt a koncertet.

Busszal keltünk útra. Hatalmas csivitelés, mászkálás ment a járművön, a legtöbben biztosan jól éreztük magunkat. Nagy nevetgélések közepette érkeztünk Pestre, ahol leszálltunk, és csak pár lépést kellett tennünk a Zeneakadémiáig. Egy szép tágas és (néha már nevetségesen) elegáns épületben találtuk magunkat. Hamar felmentünk a kis hangversenyterembe, ahol szinte azonnal elkezdődött a koncert.

Urbán Orsolyának félelmetesen jó hangja van, tökéletesen passzol a jazz világába. (Itt bele tudtok hallgatni: https://m.youtube.com/watch?v=9YJn81jO9qw) A duó másik tagja, Révész Richárd pedig zseniális zongorista. Elképesztő technikája mellett még énekhangját is megmutatta. Ütőhangszeren Czibere József, éneklésben pedig Wolf Kati is közreműködött. Számomra talán a dob volt a legérdekesebb, hiszen hihetetlen koncentrációt igényel. Színvonalas koncert volt, negatívumként talán annyit tudnék felsorolni, hogy a székek borzasztóan kényelmetlenek voltak, illetve nem ártott volna egy szünet az előadás felénél.

És bár ez a fajta jazz nem az én stílusom, nem bántam meg, hogy elmentem a koncertre. Nagyon élveztem mind az utazást, mind az előadást!


Venczák Szonja 9. B


0 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page