top of page

Filmajánló: Enola Holmes

Mi történne, ha egyik napról a másikra eltűnne életünk egyik legfontosabb szereplője? Pontosan ez történt Enola Holmesszal. De kezdjük a legelején. 1884-ben járunk. Enola a 16. születésnapján arra ébred, hogy az édesanyja egyszerűen eltűnt. A testvérei, Sherlock Holmes és Mycroft Holmes is értesülnek az esetről, hazautaznak húgukhoz. Míg Mycroft Enolából hölgyet szeretne faragni, addig Sherlock az édesanyjuk után nyomoz.


A történet során kiderül, hogy édesanyjuk, Eudoria szerint a legszentebb dolog a magánélet. A házukban sok titkos gyűlés zajlott a külvilág tudta nélkül. Eudoria nagyon művelt és kreatív ember volt, fontos szerepet játszott életében a festészet, a természet és az olvasás. Lányát, Enolát nagyon sok olyan dologra tanította meg, ami az életben való boldoguláshoz kell. Ilyen például az olvasás, az íjászat és a különféle küzdősportok. De anya és lánya legkedvesebb játéka a szójáték volt.


A Holmes testvéreknek sok bosszúságot okoz Enola, aki megszökik a fivéreitől, és édesanyja keresésére indul. Nem titkolt terve olyanná válni, mint testvére, Sherlock. Viszont Mycroft nem szerette volna, ha Enola Sherlock bátyja nyomdokaiba lép, ezért nagy erőkkel dolgozott azon, hogy testvére a szerinte rendes neveltetésben részesüljön.



A kalandokon keresztül Enola sok emberrel ismerkedik meg, köztük egy érdekes fiúval is. A film rengeteg viccet, fordulatot és egy kialakuló szerelmi szálat is hordoz. Így követhetjük végig Enolát csodás és izgalmas kalandjain keresztül.


A film Nancy Spinger könyve alapján készült. A könyv is nagyon sok izgalmas fordulatot tartalmaz. Bár a film kicsit eltér a könyvtől, de mindenképpen megéri mindkettőt elolvasni, illetve megnézni. A filmnek nemrég megjelent a második része, úgyhogy ha tetszett az első rész, érdemes megnézni a folytatását is. Ha egy szórakoztató, izgalmas és fordulatokkal teli filmre vágysz, akkor ez biztos tetszeni fog.


László Anna Zóra, 7. a

86 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page