top of page

Az erőről - Buray Péter áhítata

Isten igéjét olvasom Pál első korinthusiakhoz írt levelének 4. részéből a 20. igeverset: „Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben”.  

Az erő ma nagyon nagy kincs. Tulajdonképpen mondhatnánk azt is, hogy drágább, mint az arany. De miért? Hisz nem tud gazdagabbá tenni, nem tudsz venni belőle luxuscikkeket. Befektetni sem tudod. Akkor mi értelme van?  


Az erő nagy kincs, mert megtart téged, segít a mindennapokban, lehetővé teszi, hogy minél sokszínűbben tudd az életedet megélni. Ugyanakkor az a nehézsége az erőnek, hogy nem lehet megvenni az üzletekben, de még az elhatározás sem segít, hogy akkor én holnaptól erős leszek és kész. Viszont a felolvasott Ige segít nekünk, hogy megtaláljuk ezt. Azt mondja, nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben. Isten erős. Gondoljatok bele, Isten az erejével teremtett meg minket és ezt a földet. Az erejével büntetett, de az erejével gyógyított is. Erő nélkül nem lett volna semmi.  


“Értem, hogy Ő ilyen erőteljes, de nekem hogyan lesz ettől erőm?” – jöhet a kérdés tőletek. Úgy, hogy Isten nem tartja meg magának ezt az erőt, hanem nap mint nap ad nekünk minden helyzetben, minden napszakban. Az erő tehát Istentől van, melyet megoszt velünk, de nekünk kérni kell Tőle. Imádkoznunk és fohászkodnunk kell azért, hogy adjon erőt számunkra a rengeteg feladat ellátására.  


forrás: pixabay

Mi vagyunk csak az eldöntője annak, hogy nyitottak leszünk-e erre az erőre és elfogadjuk-e vagy sem. Ha viszont nyitottakká válunk, nagyon sok klassz dolgot és értékes dolgot tudunk véghez vinni az Istentől kapott erővel. 


Hogyan tapasztalhatjuk meg? Példaként vegyük az előttünk álló időszakot (tavasz, ballagás, érettségi) amit, ha egy szóval kéne jellemezni, akkor azt mondanánk, hogy sűrű. Az Istentől kapott erővel viszont képesek lehetünk ebben a sűrű időszakban könnyíteni azoknak a terhein, akik körülöttünk vannak. Akár csak azzal, hogy a békesség megteremtésére törekszünk. Vagy azzal, hogy észrevesszük, hogy hol és hogyan tudunk segíteni.  


Még egyszer mondom, az erő nem jön magától vagy magunktól, sőt, a legtöbb esetben azt tapasztaljuk, hogy nagyon nehéz erőt venni magunkon, de ha nyitottak vagyunk, akkor az Istentől kapott erővel menni fog. Egy a fontos, hogy sose add fel, és ne engedd, hogy az erőtlenség elhatalmasodjon rajtad. 



Imádkozzunk: 

Köszönjük Istenünk, hogy mindennap velünk vagy! Köszönjük, hogy erőt adsz a mindennapokhoz, a nehézségek előtt és után, hogy sose fordítasz hátat és nem hagysz el!  


Buray Péter Márk, 12. B

28 megtekintés
bottom of page