top of page

A cserkészek

Közösséghez tartozni jó dolog. Jó közösséghez tartozni még jobb - a refisek tudják ezt. Mudróczki Anna bejegyzése egy másik közösségről tudósít, ahova szintén érdemes csatlakozni:


Most, ha elolvastad a cikk címét, valószínűleg magad elé képzeltél egy szoknyás sütiárus kislányt, vagy egy szeplős arcú duci kissrácot, aki a kitüntetésekért teper. Köszönjük, Hollywood!! Nos, ezek csak sztereotípiák, a valódi cserkészet egyáltalán nem ilyen.

De akkor kik is a cserkészek valójában?

A cserkészet egy politikától és vallástól független, önkéntes ifjúsági mozgalom, mely mára már szinte minden országban megtalálható.

Elsődleges célja az, hogy a gyerekek fejlődését támogassa szellemi, fizikai és társadalmi téren is. Ezek mellett nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre és arra, hogy a gyerekekkel megismertessék környezetüket.

Megtanulnak csapatban dolgozni, fejlődik az empatikus és kommunikációs készségük is. Nem kapnak frászt egy lepke láttán, és a különböző szerszámok használata sem esik nehezükre. Mindemellett a cserkészt erkölcsi szabályok is kötik, ilyen az igazmondás és a segítőkészség is.

A 21. század szülöttjeként a virtuális világban nőnek fel ezek a gyerekek is, viszont egy nyári tábor alkalmával kiszakadnak ebből a környezetből, és elhiheti mindenki, nem is hiányzik nekik a telefonjuk, ami itt a „civilizációban” létszükséglet. Mindenki várja az új infókat, keressük az új híreket, de ott egy picit megáll a világ, jobban tudunk figyelni magunkra és másokra is. Nekem nagyon sokat adott a cserkészet, megtanultam feszegetni a határaimat, és egyre jobban megismerem magamat és barátaimat is ezáltal a közösség által, hisz mindig újabb és újabb lehetőségek adódnak erre.

A személyes kedvencem minden táborban az esti tábortűz, a közös éneklés, és az a szeretet, ami ilyenkor körülvesz minket.

Sajnos én sem kisgyerekként kezdtem el cserkészkedni, de mára már el sem tudom képzelni az életem e nélkül a közösség nélkül. Aki teheti, látogasson meg egy cserkészcsapatot és nézze meg, hogy mi is ez valójában.


1 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page