top of page

Állásbörze - Demotivációs tréner

Ha megkérnél valakit a közvetlen környezetemből, hogy jellemezzen egy szóval, valószínűleg azt mondaná: kitartó. Ezt mi sem támasztja alá jobban, minthogy kevesebb, mint egy hét iskola után azon gondolkodom, hogyan helyezkedhetnék el érettségi nélkül a munkaerőpiacon. Az Állásbörze című rovatunkban szemügyre veszem és elemzem az előttem álló jobbnál jobb lehetőségeket.


Motivációs tréner

Pro

- Egyszerű

- Sokat lehet beszélni

-Temérdek pénzt kaszálhatsz

Kontra

- A lelkeddel kell fizetned (már ha van)

A 21. század emberének folyamatosan szüksége van az önigazolásra és arra, hogy valaki legitimálja az emberi gyarlóságát és önzőségét. Azt akarjuk hallani, hogy tökéletesek vagyunk és nincs szükségünk változásra. Ha valaki szembesít minket a hibáinkkal, az valójában csak irigykedik. – Annyira ki van éhezve az egónk, hogy képesek vagyunk tízezreket arra költeni, hogy valaki ilyen és hasonló hazugságokkal tömje a fejünket. Azonban ezek a gondolatfoszlányok nem többek egy finom mekis hamburgernél: ideig-óráig használ, de utána valami valósra kezdünk el éhezni.

A motivációs tréner nagyon jól ráérzett erre a lelki éhségre. Győzött a furfang, és létrejött egy kész iparág, amely pénzt csinál a jóléti társadalmak lelki bizonytalanságaiból. Mi pedig egyszer élünk; miért ne legyünk szépek, boldogok és sikeresek? Ha kíváncsi vagy a nagy titokra, fizess elő havi 4000 ft-ot online kurzusunkra!

A motivációs tréner nem hagyja, hogy egy percre is magad definiáld a sikert. Nincs itt másról szó, mint hírnévről, presztízsről, de legfőképpen pénzről. A tréner magát mindenhatónak képzelve a saját maga képére formál. Arra tanít, hogy egyedül úgy viheted valamire, ha csak magaddal foglalkozol. Sőt! Az igazán sikeres emberek még jól bele is rúgnak a másikba a saját érdekükben. Felszabadít a környezetedért való felelősséged és a bűntudat alól. Látszólag. A boldogság kapuját nyitó kulcsot lengeti előtted. Te pedig eladod érte a lelkedet is, pedig csak a pince ajtajába illik bele.

Azért vagy boldogtalan, mert nem akarod tudomásul venni, hogy a világ márpedig igazságtalan és kegyetlen. Mindaddig, ameddig nem vagy képes ezt elfogadni, addig nem tudod majd feldolgozni sem. A motivációs tréner hagyja elfertőződni az emberiség testén ejtett sebeket: ahelyett, hogy kitisztítaná őket, még bele is köp. Hiába nyomod el magadban a léttel járó szenvedést és fájdalmat, a végén úgy is egy frusztrált kisember leszel. A tréner megakadályoz a gyógyulás folyamatában, mert csak a sérült lelkűből tud profitálni.

A tréner megteremti a siker kultuszát, ahol az emberi méltóságoddal kell áldoznod annak oltárán. Krisztus teste és vére helyett az út közben elesettek tetemeiből nyerjük az erőnket. A Biblia helyett az aktuális kristálymosolyú sztármegmondó Hogyan válaszd a boldogságot című könyvét ütjük fel, melyet most csak 3 176 ft-ért meg is rendelhetsz az alábbi linkre kattintva. A templom valószínűleg valamelyik sportcsarnok Pest megében, ahol áhítattal isszuk a tréner szavait, és buzgón bólogatunk.

Ebben a szektában nincs Isten. Itt Te vagy az isten. Csak arról nem szól senki, hogy mire sikerül elfoglalnod a trónt, magadra maradsz. A 21. század embere a lelkipásztort egy öltönyös-mikroportos ficsúrra, a mondanivalót pedig pár elkopott buta közhelyre cserélte. És hogy hogyan számol el a tréner a lelkiismeretével?

Ő köszöni szépen, hogy eljöttél az előadásra, elteszi a zsebébe a deákot, ha pedig elmúlik a varázs, majd valamelyik önfejlesztő könyvének a dedikálásán úgy is találkoztok. Addig is mihamarabbi viszontlátásra!


Venczák Szonja

11.B


136 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page