top of page

A köpenytolvaj legendája


Gyakran előfordul, hogy elhagyott, magányos köpenyek kuporognak a padokon és az ablakpárkányokon. A gazdájukra várnak, aki biztosan egy link és felelőtlen diák. Vannak, aki azonban azt állítják, hogy ezek a holmik a köpenytolvaj hátrahagyott áldozatai.

Ugyanis egy régi, de el nem feledett legenda egy baljós alakról mesél, aki a szünetekben az éppen nem használt egyenruhákra csap le. A folyosókat járva keresi következő áldozatát. A fogasokról lógó köpenyek védtelenül várják, hogy gazdáik újra magukra öltsék őket. A falakhoz simulnak a becsengetésig. Csakhogy a tolvaj elől nincs menekvés. Esze, mint a penge, szeme, mint a sasé: Egy igazi vadász! Soha senki nem látta még akcióban. Fürge kezei pillanatok alatt elejtik a zsákmányt. Néhányan azt gondolják, hogy puszta gonoszságból cselekszik, mások szerint csak sokallja az 500 forintot a köpeny bérléséért. Néhány áldozata végül megkerült, de sajnos nem volt mindegyik ilyen szerencsés: voltak köpenyek, amelyek örökre eltűntek, elnyelte őket az éter.

A köpenytolvaj legendáját a mai napig suttogják az iskola falai. De megnyugtatok mindenkit: ez csak egy mese, aggodalomra semmi ok. Hiszen ki tenne ilyet, nem igaz?!


Venczák Szonja 10.B


(Ez egy finom utalás volt arra, hogy a hánykolódó köpenyeket vigyük vissza mihamarabb a gazdájukhoz, illetve ne nehezítsük meg még jobban egymás életét azzal, hogy elvisszük a másik holmiját!)


6 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page