top of page

7.-es vagyok, gimnazista…


Biztosak vagyunk benne, hogy amikor megírtátok a gimis felvételit, ti is izgultatok legalább egy kicsit. Ha nem is annyira a bekerülés, inkább az utána való beilleszkedés miatt, akár hatodikban, akár nyolcadikban jöttetek el kipróbálni magatokat. Most összeszedtük, hogy nekünk milyen érzés volt hetedikesként gimnazistává válni.

Hogyan kovácsolódott össze a közösség ennyi idő alatt?


Nem tudjuk, ti hogy voltatok vele, de nekünk a legijesztőbb rész a csapat többi tagjának megismerése volt. Szerencsére nagyon jó osztályközösség alakult ki, sok új, különböző személyiségű és érdeklődési körű emberrel. Nyitottak voltunk az új helyzetekre, az új társakra. Mindenki beszélgetett mindenkivel, ami nagyon jó érzés volt.

Az osztályunk még nem ismeri olyan jól egymást, de rövid idő alatt is összetartó csapattá tudtunk válni, és biztosak vagyunk benne, hogy a téli szünetre jól összekovácsolódunk majd.

Milyen a viszony a tanárokkal?

Az iskolában szerencsére nagyon lelkiismeretes és jó tanárok vannak. Kedvesek, türelmesek és megértőek, segítenek eligazodni az új kihívások között. Az órák legtöbbször nagyon érthetőek és még elvezhetőek is. Mind igyekeznek, hogy hamar be tudjunk illeszkedni, és már az első órákon lehettek sikerélményeink.

Más érzés-e, mint általánosban?

Részben hasonlít az általánosra, mégis más. Eleinte kicsit furcsa volt, hogy rövidebbek a szünetek és más a csengetési rend, de hamar megszoktuk. Az órák is más hangulatban telnek: a diákok nagyon figyelnek és érdeklődnek a tananyag iránt. A tanárok is érettebben kezelnek minket; rettentő jó érzés, hogy már nem babusgatnak minket az órákon. Azt már látjuk, hogy keményebben kell majd dolgozni a sikerekért és újfajta kihívás a gimnazista élet, de bízunk benne, hogy mindenki élvezni fogja.

Hogyan tekintenek ránk az idősebb diákok?

A felsőbb évesek is türelmesek velünk, segítenek megtalálni az utat a tanterembe, ha néha még eltévednénk. Nagyon jó tudni, hogy nem vagyunk számukra láthatatlanok, és tényleg figyelnek ránk.

Kérdések az új hetedikeseknek

-Mit gondoltál az első napon?

-Szerencsére hamar sok új barátom lett, nagyon szimpatikus volt az osztály, különösen az osztályfőnök. Az egész légkör nagyon jó volt, kimentünk a tópartra és csodásan éreztem magam. – Áron

-Miért döntöttél a hatosztályos mellett?

-Azért választottam a hatosztályost, mert az általános iskola már nem volt akkora kihívás, mint reméltem. Sokan ajánlották, hogy próbáljam ki ezt az iskolai formát, mert jobban lehet továbbfejlődni, nyugodt körülmények között. - Jasmin

-Miért pont a Refi?

-Nagyon szimpatikus volt az iskola családiassága, sok jót hallottunk róla, és az eredményeket látva úgy döntöttünk, hogy ez lenne a legjobb hely nekem.

- Szoraja, 7.a

-Aggódtál-e bármi miatt?

-Főleg attól, hogy nem lesz olyan, akivel megtalálom a közös hangot, de ez felesleges volt. Hamar találtam barátokat. – Anonym

-Kitől, vagy hogyan hallottál a Refiről?

-Én a bátyámtól hallottam róla, ő sok jót mesélt, úgyhogy én is megpróbáltam a felvételit. – Luca, 7.a

-Szerinted nehezebb-e, mint az általános? Ha igen, miben?

-Abban egy kicsit nehezebb, hogy többet kell készülni az órákra. – Anna

És az osztályfőnökünket is megkérdeztük:

-Mit gondol eddig az osztályról? Ön szerint lesznek-e nehézségek? Milyen lesz a következő hat év?

-Az új hetedikesek tündériek, aranyosak, okosak, szépek. Néha egy kicsit hullik az ember haja tőlük. Nehézségek mindig lesznek, de a problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket. A következő hat év nagyon nyugodt, nagyon békés, nagyon szeretetteljes lesz. Addigra visszanő a hajam is. :) – Szurcsik Gyöngyvér tanárnő, a 7.a osztályfőnöke

Az osztály a 2022/23-as tanév elején

Összességében nagyon örülünk, hogy az iskola közösségébe tartozhatunk. Biztosak vagyunk benne, hogy sokat ad majd nekünk a Refi, és hogy ez a 6 év tartalmas lesz. Addig is hálásak vagyunk, hogy ebbe az osztályba járhatunk, és már izgatottan várjuk, mit tartogat számunkra a következő hat év.

Gabriel Anna, 7.a

László Anna, 7.a

290 megtekintés

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page